A sorrentoi gnocchi első lépéseként egy sütőbe is rakható serpenyőt közepes hőfokra melegítünk, beleöntjük az olajat és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát. Rázúdítjuk a paradicsomszószt és most már alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A gnocchit sós, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrve a paradicsommártáshoz adjuk. Beleaprítjuk a bazsalikomleveleket, rácsipkedjük a mozzarellát a tetejére, hogy mindenhova jusson, és 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. Miután elkészült, tányérokba szedjük és már falhatjuk is.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
400 g
San Fabio gnocchi
6 gerezd
fokhagyma
3 ek
San Fabio olívaolaj
500 g
Zöldségeskert sűrített paradicsom
ízlés szerint
só, bors
0.5 csokor
bazsalikom
2 csomag
San Fabio mozzarella
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A sorrentoi gnocchi első lépéseként egy sütőbe is rakható serpenyőt közepes hőfokra melegítünk, beleöntjük az olajat és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát. Rázúdítjuk a paradicsomszószt és most már alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A gnocchit sós, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrve a paradicsommártáshoz adjuk. Beleaprítjuk a bazsalikomleveleket, rácsipkedjük a mozzarellát a tetejére, hogy mindenhova jusson, és 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. Miután elkészült, tányérokba szedjük és már falhatjuk is.