Sorrentoi gnocchi


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 400 g
    San Fabio gnocchi
  • 6 gerezd
    fokhagyma
  • 3 ek
    San Fabio olívaolaj
  • 500 g
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 0.5 csokor
    bazsalikom
  • 2 csomag
    San Fabio mozzarella

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sorrentoi gnocchi első lépéseként egy sütőbe is rakható serpenyőt közepes hőfokra melegítünk, beleöntjük az olajat és 1 perc alatt megfuttatjuk rajta a vékonyra szeletelt fokhagymát. Rázúdítjuk a paradicsomszószt és most már alacsony hőfokon kb. 10 percig rotyogtatjuk, közben sózzuk és borsozzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A gnocchit sós, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrve a paradicsommártáshoz adjuk. Beleaprítjuk a bazsalikomleveleket, rácsipkedjük a mozzarellát a tetejére, hogy mindenhova jusson, és 230 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt rásütjük a sajtot. Miután elkészült, tányérokba szedjük és már falhatjuk is.