Farkas Richárd, a PENNY SÉFJE


Mielőtt elkezdtünk beszélgetni Farkas Richárddal, csak azt tudtuk, hogy nagyszerűen főz.

Amikor jobban megismertük, kiderült, hogy keresve sem találhatnánk séfet, aki jobban tudná közvetíteni mindazt, amit mi, a PENNY-nél a konyháról és nem csak a konyháról gondolunk.


Farkas Richárd egyszerre képviseli a fiatalos lendületet és a hagyományok tiszteletét.

Ha főz, katonás rendet tart a konyhában; de ötleteit, megoldásait, gyakran trükkjeit, amiket hétről-hétre velünk is megoszt majd, a rocksztáros lazaság hatja át.


Nem hisz az öncélú újításokban; gyakran merít ihletet antikváriumokban, régi recepteket olvasgatva, és szenvedélyesen gyűjti a tudást, aminek nyomán a keze alatt készülő fogások – amellett, hogy nagyon finomak – észrevétlenül válnak maivá és teszik sztárrá azt is, aki megfogadja tanácsait.  

 

És ami a legfontosabb – Farkas Richárd vallja, hogy a konyhában nincs helye pazarlásnak és egy étel csak annyira lehet jó, amennyire az alkotóelemei azok.


Alapelve, hogy ha lehet, mindent a legközelebbről kell beszerezni, sőt, akkor a legnyugodtabb, ha személyesen ismeri is a termelőt, csakúgy, mint mi a PENNY-nél. 


Nézd meg Te is a bemutatkozó videót és inspirálódj velünk!

Klasszikus receptek újragondolva

Kelkáposzta főzelék és Stefánia vagdalt Farkas Richárd séftől

Őszi receptek - szezonális alapanyagok

Tökmagolajos palacsinta és vilmoskörtés saláta

Konfitált kacsacomb lilakáposztás rétessel és Tökmagos tiramisu