1. home
  2. Rólunk

Rólunk

PENNY – Egyszerűen okosabb

A PENNY a német REWE csoport része, amely 20 európai országban mintegy 15 000 üzletet működtet, és közel 330 000 embert foglalkoztat.

A PENNY tevékenysége nem korlátozódik Magyarországra, hanem kiterjed Csehországra, Németországra, Olaszországra és Romániára is.

REWE Csoport: Sikeresség 90 éven át Európában

A REWE-t 1927-ben 17 beszerzői társasággal alapították. A cél az élelmiszerek közös beszerzése volt. Ennek az erőfeszítésnek az eredménye egy együttműködő vállalati csoport, amelynek identitását a szolidaritás, az együttműködés és a partnerség, valamint a fenntarthatóság elvei alakítják. Kilencven évvel a megalakulás után a REWE Csoport sikeres vállalati csoporttá vált.

PENNY Magyarországon

Magyarországon országszerte 233 üzlet található. Az első üzletet 1996. június 6-án, Szentesen nyitottuk meg. Székhelyünk a Budapest melletti Alsónémedi központunkban található.


Három logisztikai központtal rendelkezünk (Alsónémedi, Karcag és Veszprém) és közel 5000 munkavállalót foglalkoztatunk itthon.


A PENNY Magyarország legrégebb óta jelen levő hard diszkont üzletlánca. Megközelítőleg 2000 terméket tartunk állandó kínálatban, ennek közel kétharmadát magyar beszállítók biztosítják nekünk. Ezeket ugyanakkor folyamatosan kiegészítjük szezonális termékekkel (pl. konyhai eszközök, kiegészítők kisállatoknak, háztartási kellékek), valamint számos alkalommal szezonálisan vezetünk be később állandóvá váló termékeket is (friss helyben sütött pékáruk és a Sissy laktózmentes termékcsalád). Szélesebb termékkínálattal bírunk a tejtermékek, felvágottak, helyben sütött friss pékáruk, tésztafélék és a vegyi termékek területén, ugyanakkor több kategóriában is saját márkás szortimenttel rendelkezünk. A kezdetek óta elkötelezettek vagyunk a vállalati felelősségvállalás iránt, így folyamatosan együttműködünk olyan civilszervezetekkel, amelyek az emberek életminőségének javítását tűzték ki célul.