1. home
  2. REWE Csoport Hintbox

Az emberi jogokkal, környezetvédelmi kockázatokkal vagy az átvilágítási kötelezettség megszegésével kapcsolatos panaszok

Az ellátási lánc átvilágításáról szóló német törvény (LkSG) szerinti panaszkezelési eljárásunk garantálja a megbízható és egyúttal átlátható folyamatot az emberi jogok megsértésével vagy környezetvédelmi kötelezettségek megszegésével kapcsolatos panaszok kezelése tekintetében. Az LkSG szerinti panasz értelmében jelenthető az emberi vagy környezetvédelmi jogok lehetséges kockázatainak vagy az átvilágítási kötelezettség megszegésének gyanúja; ide tartozik a kényszermunka, a gyermekmunka, a diszkrimináció vagy a talaj, a víz és a levegő káros szennyezése, valamint a káros zaj és a túlzott vízfogyasztás a REWE Csoporthoz, ellátási láncaihoz vagy munkavállalóihoz kapcsolódóan. Az emberi jogok megsértése vagy a környezetvédelmi átvilágítási kötelezettség megszegése jelentős kárt okoznak nemcsak a REWE Csoport számára, de a társadalom számára is. Az emberi jogokkal és környezetvédelmi kockázatokkal kapcsolatos panaszokat vagy az átvilágítási kötelezettség megszegését a munkavállalók és harmadik felek is jelenthetik.


Az emberi jogokkal és környezetvédelmi kockázatokkal kapcsolatos panaszok és az átvilágítási kötelezettség megszegése digitálisan bejelenthetők, melynek különösen egyszerű módját a REWE Csoport Hintbox biztosítja; segítségével igény szerint névtelenül bejelenthető a panasz. Továbbá a panasszal kapcsolatos felület lehetővé teszi a zökkenőmentes kommunikációt a közérdekű bejelentők és a REWE Csoport felelős osztályai között az adatvédelmi szabályozásokkal összhangban. Azok a személyek, akik az emberi jogokkal, környezeti kockázatokkal vagy az átvilágítási kötelezettség megszegésével kapcsolatos panaszokat szeretnének bejelenteni digitális eszköz használata nélkül, felvehetik a kapcsolatot a REWE Csoport ombudsmanjával.


Például a REWE Csoport termékeinek és szolgáltatásainak minőségével vagy az üzletek vagy utazási irodák kiszolgálási minőségével kapcsolatos ügyfélpanaszok nem tekinthetők emberi jogokkal, környezetvédelmi kockázatokkal vagy az átvilágítási kötelezettség megszegésével kapcsolatos panasznak. Ilyen panaszok esetén, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálati osztállyal és hívják az adott vállalat vagy márka forróvonalát.


Kifejezetten biztatjuk a munkavállalókat és a külső feleket, hogy tájékoztassanak minket minden, az emberi jogokkal, környezetvédelmi kockázatokkal vagy az átvilágítási kötelezettség megszegésével kapcsolatos gyanúról. A közérdekű bejelentők nem szenvedhetnek hátrányt foglalkoztatásuk során a panasz bejelentésének eredményeként. A panaszkezelési eljárás meghatározott folyamatot követ, amely megtalálható az Eljárási szabályzatban. A pártatlanság minden esetben garantált; az eljárásban részt vevőkre nem vonatkozik kötelező érvényű utasítás, de titoktartási kötelezettség igen.


REWE Csoport Hintbox

Az emberi és környezetvédelmi jogok megsértésével kapcsolatos panaszok könnyedén jelenthetők digitálisan és névtelenül, igény szerint.

Látogasson el a REWE Csoport Hintboxhoz

Az angol verzió eléréséhez kérjük, kattints ide: ANGOL VERZIÓ