2022.09.01
BAZSALIKOMOS GOLYÓK PARADICSOMMÁRTÁSBAN, GLUTÉNMENTES TÉSZTÁVAL
Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség
Kategória
- Okoskonyha
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
2 csomag
Food for future vegán darált készítmény
2 doboz
MyBIO passzírozott paradicsom
MyBIO olívaolaj
0,5 kg
Free szarvacska gluténmentes tészta
5 gerezd
Fokhagyma
1 db
Friss bazsalikom
Előkészítés
1
1. lépés
A vegán darálékot egy keverőtálban összekeverjük az 5 gerezd zúzott fokhagymával, az apróra vágott friss bazsalikommal és sózzuk, borsozzuk. Ezután diónyi golyókat formázunk a masszából és egy tapadásmentes serpenyőben, kevés olívaolajon, többszöri forgatás mellett megpirítjuk őket.
2
2. lépés
A paradicsommártáshoz egy lábasban olívaolajat hevítünk, és enyhén megpirítjuk a 3-4 gerezd zúzott fokhagymát. Ráöntjük a passzírozott paradicsomot és sóval, borssal, friss bazsalikommal ízesítjük, majd enyhén összeforraljuk. Tálalásig a vegán golyókat beletehetjük a mártásba.
3
3. lépés
Eközben egy fazékban vizet forralunk, kevés sót adunk hozzá, és puhára főzzük a gluténmentes tésztát. Leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ha lehet azonnal, frissen tálaljuk.
4
Tálalási TIPP
A tésztát nagy mélytányérba szedjük ki úgy, hogy a közepén kis mélyedést alakítunk ki, ahová a paradicsommártást és a golyókat tesszük. Végül friss bazsalikommal díszítjük.