Az eredeti spaghetti alla carbonara
Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
150 gramm
Dárdás füstölt szalonna
2 evőkanál
MYBio extra szűz olívaolaj
250 gramm
PENNY Spagetti tészta
4 darab
PENNY tojás
ízlés szerint
Só, bors
80 gramm
San Fabio grana padano sajt
Előkészítés
1
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk.
2
Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
3
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.
4
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.
Friss parmezánnal, olívaolajjal és borssal tálaljuk.