Bácskai rizses hús savanyúságokkal


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rizses hús
  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese sertés comb
  • 100 gramm
    Dárdás füsölt zsírszalonna
  • 250 gramm
    Rizs
  • 1 liter
    Zöldség alaplé (vagy húsleves)
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 1 darab
    Kaliforniai paprika (piros)
  • 1 darab
    Kaliforniai paprika (sárga)
  • 1 darab
    Sárgarépa
  • 0.25 gumó
    Zeller gumó
  • 1 nagy fej
    Vöröshagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 evőkanál
    PENNY fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál
    San Fabio paradicsompüré
  • 1 kávéskanál
    PENNY őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál
    PENNY morzsolt majoranna
  • 1 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • ízlés szerint
    Só, bors

Feltét a tálaláshoz
  • 1 marék
    Friss petrezselyem
  • 1 csokor
    Újhagyma
  • 5 szem
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 darab
    Hegyes erős paprika

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A zöldségeket megmossuk, a hagymákat meghámozzuk.
  2. 2 lépés
    A hagymákat finomra, a többi zöldséget apró kockára vágjuk.
  3. 3 lépés
    Forró lábasban olívaolajon dinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a gyökérzöldségeket is és alaposan lepirítjuk.
  4. 4 lépés
    A füstölt szalonnát szintén apróra, a sertéscombot 1x1 centis kockákra vágjuk.
  5. 5 lépés
    Forró lábasban megpirítjuk a szalonnát, leszűrjük.
  6. 6 lépés
    A szalonnazsíron, forró serpenyőben megpirítjuk a húst.
  7. 7 lépés
    A sofrito alaphoz adjuk a húst és a paradicsompürét, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és felengedjük kevés alaplével.
  8. 8 lépés
    Sózzuk és fűszerezzük borssal, köménnyel, és majorannával.
  9. 9 lépés
    3-4 alkalommal felöntjük a pörköltalapot, miután visszaredukálódott zsírjára.
  10. 10 lépés
    A pörköltalapon megfuttatjuk a rizst és rizottó szerűen szakaszosan párolva főzzük, mindig annyi húslevessel felöntve, amennyi ellepi.
  11. 11 lépés
    Folyamatosan kevergetve magas hőmérsékleten főzzük 12 percig.
  12. 12 lépés
    Tálalásnál frissítjük petrezselyemmel és újhagyma zölddel. Megszórjuk apróra vágott aszalt paradicsommal, majd pár szelet hegyes erőssel fejezzük be.