1. home
  2. Receptek
  3. Almás csirkenyárs sült zöldségekkel

Almás csirkenyárs sült zöldségekkel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 db
cékla
5 dl
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
só, bors
1 db
édesburgonya
1 fej
karfiol
1 db
alma
500 g
Kedvenc Hentese csirkemellfilé
4 ek
PENNY búzafinomliszt
3 db
PENNY tojás
15 dkg
PENNY panírmorzsa

Előkészítés

1
Az almás csirkenyárs sült zöldségekkel elkészítéséhez a céklát megsúroljuk, négybe vágjuk, ha nagyobbak akkor hatfelé. Veszünk 2 db nagyobb alufóliát, megkenjük olajjal, rárakjuk a céklahasábokat, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk, és egy sütőlapra helyezzük. Ezután 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
2
Az édesburgonyát megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Egy tálba tesszük mindet, megsózzuk, megborsozzuk és egy kevés olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, és betesszük a cékla mellé a sütőbe 15 percre, és együtt megsütjük.
3
Amíg sül a zöldség, addig elkészítjük az almás csirkenyársat. Az almát megtisztítjuk és nagyobb kockára vágjuk, a csirkemellet is ugyanakkora kockára vágjuk. A csirkemell kockákat enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
4
Veszünk 4 db fa nyársat, és felváltva felszúrjuk a csirkemell- és az almakockákat. Ezután hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
5
Forró grillapon, amit átkenünk olajjal vagy grillserpenyőben, amit szintén kikenünk olajjal, szép piros, ropogósra sütjük. Ha mindennel elkészültünk, akkor egy sültes tálra kirakjuk a megsült batátát, a céklát és a karfiolt, és mellétesszük a panírozott almás csirkenyársakat.

Hasonló receptek