
Sajtburger karamellizált lilahagymával
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
3 darab
Lilahagyma
3 evőkanál
San Fabio balzsamecet
1 evőkanál
PENNY nádcukor
1 evőkanál
PENNY étolaj
1 csipet
Só
4 darab
Fagylakoma hamburger húspogácsa
4 szelet
Milkéria cheddar lapkasajt
2 darab
Paradicsom
5 dkg
Sissy teavaj
4 darab
Hamburger zsemle
Előkészítés
1
A hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál nádcukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
2
A húspogácsát megsütjük és amíg meleg a cheddar szeleteket rátesszük, hogy ráolvadjon.
3
A hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
4
Alulra jöhet ízlés szerint mustár, majonéz egy-egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.