
Almaragus tejberizs
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Házias receptek
- Desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Amaragu
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
2 evőkanál
Sissy teavaj
ízlés szerint
Őrölt fahéj
2 darab
Piros alma
Tejberizs
110 gramm
Rizs
50 ml
Kékforrás mentes ásványvíz
250 ml
Sissy tej
200 ml
Sissy habtejszín
19 gramm
Sissy vaj
2 evőkanál
PENNY kristálycukor
0.5 db
Citrom reszelt héja
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
Előkészítés
1
A rizst alaposan átmossuk, és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor már magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot.
2
Különösen fontos, hogy folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, nehogy leégjen. Majd ha ismét magába szívta az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül belereszeljük a citrom héját is.
3
Az almaraguhoz meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat, majd kisebb kockákra vágjuk.
4
Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a kockákra vágott almát, a vajat, és megvárjuk, amíg kissé megpuhul az alma, majd megszórjuk a fahéjjal, és összekeverjük.
5
Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ezután átkeverjük, tálakba szedjük, és az almaragut a tetejére kanalazva tálaljuk.