Almás rétes

Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség
Kategória
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 csomag
Repeta réteslap (2 lapot használunk)
25 dkg
alma
1 ek.
Líra napraforgó étolaj
10 g
Penny zsemlemorzsa
5 dkg
Penny kristálycukor
ízlés szerint Mr. Spice
őrölt fahéj

Előkészítés

1

Elkészítés:

Egy réteslapot nedves, tiszta konyharuhára terítve megkenünk olajjal, ésráfektetjük a másik lapot. A réteslapot
megszórjuk zsemlemorzsával, majd rúd alakban rásimítjuk a tölteléket, ehhez az almát durvára reszeljük, kinyomkodjuk,
ízesítjük fahéjjal és kristálycukorral. A réteslap keskenyebb oldalát behajtjuk 1-1 cm-t, majd a konyharuha segítségével
feltekerjük.

2
Szélével lefelé, olajjal megkent tepsibe fektetjük, előmelegített sütőben 210 °C-on aranybarnára sütjük.
3

Tipp:

Csökkenthetjük az energiatartalmat, ha cukor helyett sütésálló energiamentes édesítőszert használunk.