A mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük simára.
2
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle 6 vagy 8 darab egyforma méretű négyzetet. A szélektől 1 centire egy kés hegyével vágjuk be, vigyázva, hogy a tésztát ne szúrjuk át teljesen, csak jelöljük meg. A négyzet középét villával szurkáljuk meg, így nem emelkedik meg a tészta közepe. Kanalazzunk rá a krémből, áfonyát is tegyünk a töltelék tetejére.
3
A töltött leveles széleit kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk barna cukrot.
4
A tésztát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
18 dkg
PENNY gyorsfagyasztott áfonya
1 darab
PENNY tojás
1 csomag
PENNY Ready leveles tészta
25 dkg
San Fabio mascarpone
2 evőkanál
Porcukor
2 teáskanál
Vanília kivonat
1 evőkanál
PENNY nádcukor
Előkészítés
1
A mascarponét, porcukrot és a vaníliakivonatot keverjük simára.
2
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk belőle 6 vagy 8 darab egyforma méretű négyzetet. A szélektől 1 centire egy kés hegyével vágjuk be, vigyázva, hogy a tésztát ne szúrjuk át teljesen, csak jelöljük meg. A négyzet középét villával szurkáljuk meg, így nem emelkedik meg a tészta közepe. Kanalazzunk rá a krémből, áfonyát is tegyünk a töltelék tetejére.
3
A töltött leveles széleit kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk barna cukrot.
4
A tésztát toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.