A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, illetve 03.29. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A piskótát a hozzávalókból elkészítjük, majd a masszát 20 x 30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
2
Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük. A cukorral együtt addig főzzük, míg megolvad a cukor, majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, végül kihűtjük a hűtőben.
3
A töltelékhez elkeverjük a cukrot a tejjel, ráöntjük a mosott rizsre, és mikrótálba lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, ez kb. 30 perc. Kihűtjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot a habfixálóval felverjük, és a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá.
4
A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és tegyük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
A piskótához
3 darab
tojás
6 dkg
cukor
0.5 csomag
sütőpor
7.5 dkg
liszt
Az áfonyás pudinghoz
20 dkg
áfonya
10 dkg
barna nádcukor
0.5 citrom
leve
1 csomag
vaníliás pudingpor
A töltelékhez
1 evőkanál
cukor
2.5 dl
tej
7 dkg
hosszúszemű rizs
1 csomag
vaníliás cukor
2.5 dl
30 %-os tejszín, vagy cukrászhab
1 teáskanál
zselatin
1 zöldcitrom
reszelt héja
10 dkg
olvasztott fehér csokoládé
A díszítéshez
1 maréknyi
áfonya
2 dl
35%-os tejszínhab
1 csomag
habfixáló
Előkészítés
1
A piskótát a hozzávalókból elkészítjük, majd a masszát 20 x 30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
2
Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük. A cukorral együtt addig főzzük, míg megolvad a cukor, majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, végül kihűtjük a hűtőben.
3
A töltelékhez elkeverjük a cukrot a tejjel, ráöntjük a mosott rizsre, és mikrótálba lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, ez kb. 30 perc. Kihűtjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot a habfixálóval felverjük, és a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá.
4
A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és tegyük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.