A csokoládét 1 cm-s kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az áfonyát. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, és a csipet sót.
2
2 lépés
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, mogyoróvajat, a puha teavajat. Alaposan összegyúrjuk.
3
3 lépés
A tésztába beleszórjuk az áfonyás csokit. Cipót formálunk. 15 percig a hűtőben pihentetjük.
4
4 lépés
2 cm-s golyókat formázunk, egymástól 4 cm-re a tepsibe tesszük, a kezünkkel kilapítjuk a sütiket. Előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 180-190 C fokon, 15-20 percig sütjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
200 g
PENNY búzafinomliszt
100 g
PENNY nádcukor
8 g
PENNY vaníliás cukor
1 kk
PENNY szódabikarbóna
ízlés szerint
só
100 g
Chocola étcsokoládé
50 g
áfonya
2 db
PENNY tojássárgája
1 ek
mogyoróvaj
125 g
Sissy teavaj
Előkészítés
1
1 lépés
A csokoládét 1 cm-s kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az áfonyát. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, és a csipet sót.
2
2 lépés
A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, mogyoróvajat, a puha teavajat. Alaposan összegyúrjuk.
3
3 lépés
A tésztába beleszórjuk az áfonyás csokit. Cipót formálunk. 15 percig a hűtőben pihentetjük.
4
4 lépés
2 cm-s golyókat formázunk, egymástól 4 cm-re a tepsibe tesszük, a kezünkkel kilapítjuk a sütiket. Előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 180-190 C fokon, 15-20 percig sütjük.