Amerikai csokis-áfonyás keksz


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Kiadós reggeli receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 200 g
    PENNY búzafinomliszt
  • 100 g
    PENNY nádcukor
  • 8 g
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 kk
    PENNY szódabikarbóna
  • ízlés szerint
  • 100 g
    Chocola étcsokoládé
  • 50 g
    áfonya
  • 2 db
    PENNY tojássárgája
  • 1 ek
    mogyoróvaj
  • 125 g
    Sissy teavaj

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A csokoládét 1 cm-s kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az áfonyát. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, és a csipet sót.
  2. 2 lépés
    A lisztes keverékhez hozzáadjuk a tojások sárgáját, mogyoróvajat, a puha teavajat. Alaposan összegyúrjuk.
  3. 3 lépés
    A tésztába beleszórjuk az áfonyás csokit. Cipót formálunk. 15 percig a hűtőben pihentetjük.
  4. 4 lépés
    2 cm-s golyókat formázunk, egymástól 4 cm-re a tepsibe tesszük, a kezünkkel kilapítjuk a sütiket. Előmelegített sütőben alsó és felső sütésen kb. 180-190 C fokon, 15-20 percig sütjük.

Hasonló receptek