Sajtburger karamellizált lilahagymával
Előkészítés
15 percElkészítés teljes ideje
45 percNehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főételek
- 1 lépésA hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál nádcukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
- 2 lépésA húspogácsát megsütjük és amíg meleg a cheddar szeleteket rátesszük, hogy ráolvadjon.
- 3 lépésA hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
- 4 lépésAlulra jöhet ízlés szerint mustár, majonéz egy-egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
- 3 darabLilahagyma
- 3 evőkanálSan Fabio balzsamecet
- 1 evőkanálPENNY nádcukor
- 1 evőkanálPENNY étolaj
- 1 csipetSó
- 4 darabFagylakoma hamburger húspogácsa
- 4 szeletMilkéria cheddar lapkasajt
- 2 darabParadicsom
- 5 dkgSissy teavaj
- 4 darabHamburger zsemle
Előkészítés
- 1 lépésA hagymákat felszeletelés után olajon és kis lángon 20-30 perc alatt, hogy a hagyma ne égjen meg, karamellizáljuk. Félidőnél ráönthetjük a balzsamecetet is, és ha még édesebbre akarjuk, egy kanál nádcukor is mehet bele. A cukor elhagyható, ahhoz, hogy karamellizálódjon, a hagyma természetes cukortartalma is elegendő.
- 2 lépésA húspogácsát megsütjük és amíg meleg a cheddar szeleteket rátesszük, hogy ráolvadjon.
- 3 lépésA hamburger zsemléket vágjuk félbe, a vágott felüket vajazzuk meg, és egy zsiradékmentes serpenyőben a vágott felüket süssük aranybarnára.
- 4 lépésAlulra jöhet ízlés szerint mustár, majonéz egy-egy evőkanálnyi, arra egy-két szelet vékonyra vágott paradicsom, rá a hús, utána egy nagy kanál a hagymából, és végül a buci teteje.