Paradicsomos krumpli kolbásszal


Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

4 darab
Paradicsom
1 darab
Kápia paprika
1 fej
Vöröshagyma
3 gerezd
Fokhagyma
4 darab
Burgonya
2 szál
Dárdás debreceni csemege kolbász
1 evőkanál
MyBIO extra szűz olívaolaj
2 evőkanál
PENNY sűrített paradicsom
ízlés szerint
Só, bors
1 csipet
PENNY morzsolt rozmaring
tálaláshoz
Kovászos gyökérkenyér

Előkészítés

1
A paradicsomokat és a paprikát megmossuk, durvára kockázzuk.
2
A hagymát, fokhagymagerezdeket és a burgonyákat meghámozzuk, a hagymát és a burgonyát felkockázzuk, a fokhagymát egy kés lapjával összenyomjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
3
Felforrósítunk egy lábasban egy kevés olívaolajat, és megpirítjuk rajta a kolbászkarikákat. Hozzádobjuk a hagymaféléket, együtt pirítjuk néhány percig, azután hozzáadjuk a burgonyát, a paradicsomot és a paprikát, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot.
4
Sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a rozmaringot, és hozzáöntünk kb. 50 ml vizet. Lefedve kb. 40 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, a paradicsom pedig jó sok levet ereszt.
5
Ezután levesszük a fedőt, és további 10-15 percig főzzük, amíg a folyadék kissé besűrűsödik. Friss kovászos kenyérrel tálaljuk a paradicsomos-kolbászos krumplit.

Hasonló receptek