Burgonyafőzelék pulykafasírttal

Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
  • Főétel
Ízlés szerint ecettel is ízesíthetjük. A 2 evőkanál zsemlemorzsa helyett tehetünk bele ugyanennyi zabpelyhet, ami az élelmirost tartalmát növeli, mely hozzájárul a vérzsír és vércukorszint szabályozásához.

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

A főzelékhez
80 dkg
burgonya
1 evőkanál
Líra napraforgó étolaj
9 dkg
Penny finomliszt
14 dkg
Sissy 12%-os tejföl
2 db
Mr. Spice babérlevél
1 kisebb fej
vöröshagyma
1 gr
Himalaya kristálysó

A pulykafasírthoz
30 dkg
Kedvenc Hentesétől darált pulyka alsócomb
1 db
tojás
1 kisebb fej
vöröshagyma
8 dkg
Penny panírmorzsa
1 csipet
Mr. Spice őrölt bors és Mr. Spice majoranna
1 gr
Himalaya kristálysó
5 evőkanál
Líra napraforgó étolaj

Előkészítés

1

Főzelék

A megtisztított, kockára vágott burgonyát hideg vízben feltesszük főzni. Ízesítjük sóval, megtisztított egészben hagyott vöröshagymával, babérlevéllel. Amikor a burgonya már majdnem puha, fehér rántással besűrítjük. A fehér rántásnál a zsiradékot felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre elkeverjük és átmelegítjük. Ezt követően hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan elkeverjük, szintén csomómentesre. A burgonya mellől kivesszük a vöröshagymát és a babérlevelet és hozzáöntjük a rántást. Pár perc forralás után a tejfölbe merünk egy keveset a főzelék levéből és elkeverjük. Ezt addig ismételjük meg, amíg a tejföl hozzámelegszik az ételhez, majd hozzáöntjük, és jól átforraljuk.
2

Pulykafasírt

A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. A darált húst ízesítjük a fűszerekkel, hozzákeverjük a tojást, 2 evőkanál panírmorzsát és a hagymát. A masszából gombócokat formázunk, beleforgatjuk a maradék panírmorzsába. Kevés olajon serpenyőben megsütjük.