Gyros tál


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Sült krumpli
1 kg
Burgonya
1 teáskanál
3 csipet
Bors
1 teáskanál
PENNY szárított fokhagyma
4 csipet
PENNY fűszerpaprika édes
1 teáskanál
PENNY szárított majoranna
5 evőkanál
San Fabio olívaolaj

Hús
50 dkg
Kedvenc Hentese csirkemell filé
1 tasak
Gyros fűszerkeverék
1 gerezd
Fokhagyma
2 evőkanál
San Fabio olívaolaj

Öntet
3 dl
Sissy joghurt
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Só, bors

Tálalás
ízlés szerint
Jégsaláta
ízlés szerint
Paradicsom
ízlés szerint
Vörös káposzta
4 lap
Tortilla wrap

Előkészítés

1
A sült krumplihoz a burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Leöntjük az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük.
2
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk a pirospaprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Érdemes sütés közben többször is átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
3
A gyros tál elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd összeforgatjuk. Kevés olajon megsütjük.
4
Az öntethez a joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és összekeverjük.
5
A csirkemellet a sült krumplival, a csíkokra vágott salátával és liala káposztával, a kockákra vágott paradicsommal, és a szeletelt hagymával tálaljuk. Végül leöntjük a fokhagymás szósszal és tortilla wrappal vagy pitával kínáljuk.

Hasonló receptek