Bográcsos piros lecsó


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Lecsó
  • 1 kg
    Kápia paprika
  • 1 kg
    Paradicsom
  • 1 kg
    Vöröshagyma
  • 0.5 gerezd
    Fokhagyma
  • 0.5 liter
    Zöldség alaplé
  • 1 csomag
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál
    Czifra csípős paprikakrém
  • 3 evőkanál
    San Fabio olivaolaj
  • 1 evőkanál
    PENNY fűszerpaprika
  • 1 evőkanál
  • 4 csipet
    PENNY őrölt feketebors
  • 2 csipet
    PENNY őrölt gyömbér
  • 2 csipet
    PENNY őrölt fűszerkömény
  • 1 darab
    PENNY babérlevél

Feltét
  • 1 csomag
    PY'S GRILL & CHILL csípős grillkolbász
  • 1 darab
    myBioo citrom
  • 10 dkg
    Málna
  • 10 dkg
    Ribizli
  • 1 darab
    Hegyes erős paprika
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem
  • 0.5 csokor
    Újhagyma zöldje
  • 4 darab
    Kifli
  • 1 csomag
     PENNY rye crispbread

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A hagymákat megpucoljuk és félfőre szeleteljük. 
  2. 2 lépés
    A paradicsom és paprika csumáját kivágjuk, majd az aszalt paradicsommal együtt csíkokra vágjuk (utóbbit a tálalásig félretesszük).
  3. 3 lépés
    A felforrósított bográcsban olíva olajon megpirítjuk a hagymát, majd a paprikát is.
  4. 4 lépés
    Hozzáadjuk a paradicsompürét, amit szintén lepirítunk. 
  5. 5 lépés
    Hozzáadjuk a paradicsomot és a zöldség alapelvet.
  6. 6 lépés
    Ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, fűszerpaprikával, gyömbérrel, köménnyel és kevés csípős paprika krémmel.
  7. 7 lépés
    Addig főzzük, amíg mély színű sűrű lecsót nem kapunk, körülbelül 30 perc alatt.
  8. 8 lépés
    Felmelegített vas serpenyőben megsütjük a csípős grillkolbászt.
  9. 9 lépés
    Ugyanebben a serpenyőben pár pillanat alatt átmelegítjük a bogyós gyümölcsöket.
  10. 10 lépés
    Tálalásnál megszórjuk a lecsót aszalt paradicsommal, egy kanálnyi gyümölccsel, megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel és újhagyma zöldjével, majd reszelt citromhéjjal fejezzük be.