Zöldborsó lecsó lágytojással


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 fej
    vöröshagyma
  • 4 db
    TV paprika
  • 100 g
    Dárdás füstölt szalonna
  • 3 db
    paradicsom
  • 4 gerezd
    fokhagyma
  • 1 ek
    PENNY fűszerpaprika
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 dl
    Kékforrás ásványvíz
  • 150 g
    Zöldségeskert fagyasztott zöldborsó
  • 4 db
    PENNY tojás

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy lábosban kipirítjuk a zsírját. Ha ezzel megvagyunk, a szalonnát félretesszük tálalásig. A vöröshagymát vékony félkarikákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. A lábosban lévő zsiradékhoz adjuk, és lassan aranysárga színűre pirítjuk őket. A lábost a tűzről félrehúzva, hogy még véletlenül se égjen meg, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és kb. 200 ml vizet, és visszatéve 5 percig főzzük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a paprikát és a paradicsomot rusztikus darabokra vágjuk. Először a paprikát és a zöldborsót adjuk az alapunkhoz, és kb. 10 percig főzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl! Ha még egy cseppet ress a zöldség, hozzáadhatjuk a paradicsomot is, és készre főzzük, ha kell, utóízesítjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojásokat forrásban lévő vízbe tesszük főni 5 percig. Ha letelt az idő, jeges vízbe szedjük át őket. Ezzel érhetjük el, hogy ne „főjön” tovább a tojás és belül lágy maradjon a sárgája. Óvatosan megpucoljuk őket.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Jöhet a tálalás: mélytányérba szedjük a friss lecsót, a tetejére halmozzuk a kisütött szalonnát, megszórjuk aprított petrezselyemmel és ráhelyezzük a hosszában félbevágott tojást. Végezetül friss, ropogós kenyeret teszünk mellé, hogy az utolsó cseppig ki tudjuk tunkolni.

Hasonló receptek