Túró gombóc


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

60 dkg
Sissy tehéntúró
12 dkg
Penny étkezési búzadara vagy Penny aprószemű zabpehely
3 dkg
Penny margarin
8 dkg
Penny panírmorzsa
12 dkg
Sissy tejföl
Durafood jódozott só
2 db
Tojás
8 dkg
Porcukor

Előkészítés

1
A villával áttört tehéntúrót összedolgozzuk a búzadarával vagy zabpehellyel és a tojással, majd hűtőszekrényben kb. 30 percig pihentetjük.
2
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük.
3
Ha feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük, majd szűrőkanállal óvatosan kiszedjük és jól lecsöpögtetve, pirított panírmorzsában megforgatjuk. 
4
Langyos tejföllel meglocsolva és porcukorral meghintve tálaljuk.