Balatoni palacsinta


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

50 dkg
PENNY búzafinomliszt
1 db
PENNY tojás
ízlés szerint
1 ek
PENNY kristálycukor
5 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
Gyümölcsöskert sárgabaracklekvár

Előkészítés

1
A balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a  serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
2
A többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!

Hasonló receptek