A karfiolt bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg félig megpuhul, majd kivesszük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
2
A vajat elkeverjük a pirospaprikával, a reszelt fokhagymával, a római köménnyel, valamint sóval és borssal ízesítjük. A karfiolt megkenjük a fűszeres vajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
3
Amíg sül kitálaljuk a hummuszt és kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát a tortilla wrapoknak egy serpenyőben. A hummusszal és tortilla-val tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 közepes db
Karfiol
60 gramm
Sissy teavaj
2 teáskanál
Füstölt pirospaprika
2 gerezd
Fokhagyma
ízlés szerint
Római kömény
ízlés szerint
Só, bors
300 gramm
Hummusz
4 darab
Tortilla wrap
Előkészítés
1
A karfiolt bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg félig megpuhul, majd kivesszük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
2
A vajat elkeverjük a pirospaprikával, a reszelt fokhagymával, a római köménnyel, valamint sóval és borssal ízesítjük. A karfiolt megkenjük a fűszeres vajjal, és 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
3
Amíg sül kitálaljuk a hummuszt és kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát a tortilla wrapoknak egy serpenyőben. A hummusszal és tortilla-val tálaljuk.