Songoku rétes


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Főételek
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 50 dkg
    MyBio gomba
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 200 g
    Karát szeletelt sonka
  • 2 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 3 db
    PENNY tojás
  • 5 g
    PENNY szerecsendió
  • 15 dkg
    Milkeria reszelt trappista sajt
  • 1 csomag
    PENNY TO GO réteslap
  • 15 dkg
    PENNY kukorica konzerv
  • 15 g
    PENNY fűszerkömény
  • 15 g
    PENNY szezámmag

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A réteslapot kivesszük a hűtőből, hogy felmelegedjen, de nem bontjuk fel a csomagolását, nehogy kiszáradjon. A vöröshagymát megpucoljuk, a gombát megmossuk és mindkettőt kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és dinsztelni kezdjük a zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Két tojást egy tálba ütünk, majd egy tojást szétválasztunk és a fehérjét a tálba öntjük. A sárgáját félretesszük, ugyanis ezzel kenjük majd le a rétest sütés előtt. A tojásokat felverjük, ízesítjük őrölt szerecsendióval, sóval, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és elkeverjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A vajat megolvasztjuk, a csomagnyi réteslapot két részre osztjuk, ugyanis két rudat készítünk. Azokat a réteslapokat, amiket csak később használunk fel, egy nedves konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjanak meg, mivel nagyon hamar elveszítik nedvességtartalmukat és megrepedeznek.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A réteslapokat szétválasztjuk, majd az elsőt egy deszkára helyezzük és megkenjük vékonyan az olvasztott vajjal. Erre kerül egy újabb lekent réteslap, és ezt addig ismételjük, amíg a fél csomag réteslap el nem fogy. A legfelsőt már nem kell lekenni zsiradékkal.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A legfelső réteslapra helyezzük a szeletelt sonkát, erre halmozzuk a gombás keverék felét, majd az alaposan lecsepegtetett konzerv kukorica felét, legvégül jöhet a sajtos-tojásos massza fele. A réteslap oldalait behajtjuk és feltekerjük, mint egy bejlit.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A másik rúd esetében megismételjük az előző mozzanatokat. A két rudat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és lekenjük az előzőleg félretett tojássárgájával, végül megszórjuk szezámmaggal vagy köménnyel és 200 Celsius-fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek