A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk fel.
2
Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk.
3
A húskockákat és a barackdarabokat felváltva, vízbe áztatott bambusznyársakra húzzuk. Mindet megszórjuk egy kevés sóval, borssal és az oregánó lecsipkedett, felaprított leveleivel.
4
Meglocsoljuk a nyársakat az olívaolajjal, végül faszénparázs fölött, oldalanként 12-15 perc alatt, pirosra sütjük őket.
5
A körethez felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben puhára főzzük.
6
Aztán leszűrjük, még forrón áttörjük burgonyanyomóval, és beledolgozzuk a puha vajat, a tejet és a felaprított oregánót. Ezt kínáljuk a saslikok mellé. Oregánólevelekkel díszíthetjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
60 dkg
Kedvenc Hentese pulykamellfilé
6 darab
Őszibarack
ízlés szerint
Só, bors, oregano
0.5 dl
MYBio olívaolaj
70 dkg
Burgonya
4 dkg
Sissy teavaj
5 dl
Sissy tej
Előkészítés
1
A pulykamellet megmossuk, szárazra töröljük, és éles késsel 2 x 2 cm-es kockákra daraboljuk fel.
2
Az őszibarackokat meghámozzuk, kimagozzuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk.
3
A húskockákat és a barackdarabokat felváltva, vízbe áztatott bambusznyársakra húzzuk. Mindet megszórjuk egy kevés sóval, borssal és az oregánó lecsipkedett, felaprított leveleivel.
4
Meglocsoljuk a nyársakat az olívaolajjal, végül faszénparázs fölött, oldalanként 12-15 perc alatt, pirosra sütjük őket.
5
A körethez felkockázzuk a meghámozott burgonyát, és sós vízben puhára főzzük.
6
Aztán leszűrjük, még forrón áttörjük burgonyanyomóval, és beledolgozzuk a puha vajat, a tejet és a felaprított oregánót. Ezt kínáljuk a saslikok mellé. Oregánólevelekkel díszíthetjük.