A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. Majd a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
2
A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
3
Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
4
Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható.
5
A vaníliasodóhoz keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
6
Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
7
Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
8 db
Kifli
1 liter
Sissy tej
2 csomag
PENNY vaníliás cukor
15 dkg
Porcukor
15 dkg
PENNY darált mák
Vaníliasodó
2 db
Tojássárgája
3 evőkanál
PENNY kristálycukor
5 dl
Sissy tej
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 csapott evőkanál
PENNY finomliszt
Előkészítés
1
A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. Majd a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
2
A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
3
Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
4
Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható.
5
A vaníliasodóhoz keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
6
Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
7
Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.