Mákos guba vaníliasodóval


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
59 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 8 db
    Kifli
  • 1 liter
    Sissy tej
  • 2 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 15 dkg
    Porcukor
  • 15 dkg
    PENNY darált mák

Vaníliasodó
  • 2 db
    Tojássárgája
  • 3 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 5 dl
    Sissy tej
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál
    PENNY finomliszt

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. Majd a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
  2. 2 lépés
    A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
  3. 3 lépés
    Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
  4. 4 lépés
    Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható.
  5. 5 lépés
    A vaníliasodóhoz keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  6. 6 lépés
    Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
  7. 7 lépés
    Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.

Hasonló receptek