2020.11.17

Gluténmentes túrós palacsinta

Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség
Kategória
  • Glutenmentes
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Hozzávalók 4 főre:
15 dkg
FREE gluténmentes lisztkeverék
1 db
tojás
150 ml
tej
150 ml
szénsavas
ásványvíz
20 g
cukor
1 ek
Líra napraforgó étolaj
kevés só

Túrós töltelékhez:
25 dkg
Sissy tehéntúró
10 dkg
tejföl
0.5 csomag
vanillin cukor
1 db
citrom

Előkészítés

1
A tojást, a tejet és a szénsavas ásványvizet összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot.
2
Kevés zsiradékkal együtt felforrósítjuk a palacsintasütőt, majd merőkanállal beleöntünk a felkevert masszából annyit, hogy az a serpenyő gyors forgatásával egyenletesen szétterüljön. Ha a tészta megszilárdult, óvatosan megfordítjuk.
3
Az áttört túrót összekeverjük reszelt citromhéjjal, kevés vaníliás cukorral és a tejföllel.
4
A kész palacsinták felét vékonyan megkenjük, és feltekerve tálaljuk.