Burgonyafőzelék pulykafasírttal
Elkészítés teljes ideje
60 percNehézség
Kategória
- Főételek
Ízlés szerint ecettel is ízesíthetjük. A 2 evőkanál zsemlemorzsa helyett tehetünk bele ugyanennyi zabpelyhet, ami az élelmirost tartalmát növeli, mely hozzájárul a vérzsír és vércukorszint szabályozásához.
Hozzávalók
Adag
A főzelékhez
- 80 dkgburgonya
- 1 evőkanálLíra napraforgó étolaj
- 9 dkgPenny finomliszt
- 14 dkgSissy 12%-os tejföl
- 2 dbMr. Spice babérlevél
- 1 kisebb fejvöröshagyma
- 1 grHimalaya kristálysó
A pulykafasírthoz
- 30 dkgKedvenc Hentesétől darált pulyka alsócomb
- 1 dbtojás
- 1 kisebb fejvöröshagyma
- 8 dkgPenny panírmorzsa
- 1 csipetMr. Spice őrölt bors és Mr. Spice majoranna
- 1 grHimalaya kristálysó
- 5 evőkanálLíra napraforgó étolaj
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
A főzelékhez
- 80 dkgburgonya
- 1 evőkanálLíra napraforgó étolaj
- 9 dkgPenny finomliszt
- 14 dkgSissy 12%-os tejföl
- 2 dbMr. Spice babérlevél
- 1 kisebb fejvöröshagyma
- 1 grHimalaya kristálysó
A pulykafasírthoz
- 30 dkgKedvenc Hentesétől darált pulyka alsócomb
- 1 dbtojás
- 1 kisebb fejvöröshagyma
- 8 dkgPenny panírmorzsa
- 1 csipetMr. Spice őrölt bors és Mr. Spice majoranna
- 1 grHimalaya kristálysó
- 5 evőkanálLíra napraforgó étolaj
Előkészítés
- 1 lépés
Főzelék
A megtisztított, kockára vágott burgonyát hideg vízben feltesszük főzni. Ízesítjük sóval, megtisztított egészben hagyott vöröshagymával, babérlevéllel. Amikor a burgonya már majdnem puha, fehér rántással besűrítjük. A fehér rántásnál a zsiradékot felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre elkeverjük és átmelegítjük. Ezt követően hideg vizet öntünk hozzá, és alaposan elkeverjük, szintén csomómentesre. A burgonya mellől kivesszük a vöröshagymát és a babérlevelet és hozzáöntjük a rántást. Pár perc forralás után a tejfölbe merünk egy keveset a főzelék levéből és elkeverjük. Ezt addig ismételjük meg, amíg a tejföl hozzámelegszik az ételhez, majd hozzáöntjük, és jól átforraljuk. - 2 lépés
Pulykafasírt
A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk. A darált húst ízesítjük a fűszerekkel, hozzákeverjük a tojást, 2 evőkanál panírmorzsát és a hagymát. A masszából gombócokat formázunk, beleforgatjuk a maradék panírmorzsába. Kevés olajon serpenyőben megsütjük.