A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz). Ráreszeltjük a citromhéját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
fél csomag
zöldspárga
2 db
újhagyma
fél csokor
PENNY TO GO petrezselyem
8 szelet
Karát bacon
ízlés szerint
só, bors
2 dl
tészta főzőlé
25 dkg
San Fabio spagetti tészta
2 dkg
Sissy teavaj
4 dkg
San Fabio Grana Padano sajt
fél
citrom
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.
4
accessibility.recipes.cookingstep
A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz). Ráreszeltjük a citromhéját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.