Baconös-spárgás tészta


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • fél csomag
    zöldspárga
  • 2 db
    újhagyma
  • fél csokor
    PENNY TO GO petrezselyem
  • 8 szelet
    Karát bacon
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 dl
    tészta főzőlé
  • 25 dkg
    San Fabio spagetti tészta
  • 2 dkg
    Sissy teavaj
  • 4 dkg
    San Fabio Grana Padano sajt
  • fél
    citrom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A spárgák végeit elpattintjuk, majd 4-5 centis darabokra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk. A snidlinget, az újhagymát és a petrezselymet felaprítjuk. A spárgát lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A bacont kiolvasztjuk, és ha már ropogós, hozzáadjuk a spárgát, és 1-2 percig nagy lángon sütjük. Mehet mellé az újhagyma fehér része egy percre.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Levesszük a tűzről, és félretesszük. A spárga főzővizét újraforraljuk, és al dentére főzzük a tésztát. Egy csészényit félreteszünk a főzővízből.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A leszűrt tésztát visszatesszük a spárga mellé, hozzáadjuk a petrezselymet, az újhagyma zöldjét, a snidlinget és a reszelt parmezánt. Mehet mellé a vaj és a visszamaradt főzővíz óvatosan (nem biztos, hogy az egészre szükség lesz). Ráreszeltjük a citromhéját, és ráfacsarjuk a fél citrom levét. Átforgatjuk, és azonnal fogyasztjuk.