Az ananászos-sajtos csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk.
2
2 lépés
Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
3
3 lépés
Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi.
4
4 lépés
Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
5
5 lépés
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
500 gramm
Kedvenc Hentese csirkemell filé
1 gerezd
Fokhagyma
Só, bors
2 evőkanál
PENNY étolaj
250 gramm
PENNY ananászkonzerv
150 gramm
Sissy trappista sajt
1 dl
Fehérbor
1.5 dl
Sissy főzőtejszín
Előkészítés
1
1 lépés
Az ananászos-sajtos csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk.
2
2 lépés
Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
3
3 lépés
Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi.
4
4 lépés
Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
5
5 lépés
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.