Wellington-szűz vörösboros mártással, szalonnás brokkolival és tökmagos salátával


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
150 perc
Nehézség

Kategória
  • Ünnepi fogások
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Wellington szűz
  • 2 darab
    Kedvenc Hentese sertés szűz
  • ízlés szerint
    Só, fekete bors
  • 2 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 1 evőkanál
    Czifra dijoni mustár
  • 2 csomag
    Barna csiperke
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 evőkanál
    San Fabio olivaolaj
  • 3 csipet
  • 1 csipet
    PENNY őrölt fekete bors
  • 1 csipet
    PENNY kakukkfű
  • 1 marék
    Friss petrezselyem
  • 2 csomag
    San Fabio prosciutto sonka
  • 2 csomag
    PENNY TO GO leveles tészta
  • 1 darab
    Tojás

Mártás
  • 0.75 liter
    Száraz vörösbor
  • 1 liter
    Zöldség alaplé
  • 1 liter
    Hús alaplé

Köret
  • 1 csomag
    Karát kockázott baconszalonna
  • 1 fej
    Brokkoli
  • 100 gramm
    Wellgood tökmag
  • 3 evőkanál
    PENNY tökmagolaj
  • 1 csomag
    PENNY TO GO bébispentót
  • 1 csomag
    PENNY TO GO rukkola

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A mártáshoz a vörösbort és a hús- és zöldség alaplevet feltesszük főni és az előkészületek ideje alatt a tizedére redukáljuk.
  2. 2 lépés
    A sertés szüzet lehártyázzuk, majd sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben körbe kérgezzük, majd dijoni mustárral megkenjük és hagyjuk pihenni.
  3. 3 lépés
    A pirított gomba péphez (douxelles)a gombákat aprítógép segítségével finomra vágjuk.
  4. 4 lépés
    A gomba darálékot forró serpenyőben olívaolajon alaposan megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk.
  5. 5 lépés
    A hagymákat finomra vágjuk és a gomba serpenyőjében szintén lepirítjuk, a végén hozzákeverjük a friss finomra vágott petrezselymet és pár csipet kakukkfüvet. Hagyjuk kihűlni.
  6. 6 lépés
    Az asztalra folpackot terítünk, erre fektetjük le a sonka szeleteket úgy, hogy a tészta szélessége alaposan fedje majd. Megkenjünk a sonka szeleteket a gomba péppel, ráhelyezzük egymással ellentétes irányból a sertés szüzeket, majd szorosan és légmentesen feltekerjük a folpackkal.
  7. 7 lépés
    A folpackból hengert formázunk, a széléig szorosan meghúzva. (Ha valahol légbuborék van, ott szúrjuk ki késsel nyugodtan.) Hűtőben pihentetjük 30 percet.
  8. 8 lépés
    A leveles tésztákat azok zsírpapírjaival együtt az asztalra tesszük, úgy hogy egymást fedjék a tészták, majd a tölteléket a hűtőből kivéve kicsomagoljuk és úgy tesszük a tésztára, hogy az egyik végéig két ujjnyi hely maradjon összezárni. Feltekerés után pedig ott vágjuk el a tésztát, ahol már teljesen körbe fedi. 
  9. 9 lépés
    A maradék tésztából háló mintát vágunk a tetejére, hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de akár egy éjszakára is. (Ebben az esetben onnan kivéve 1 órát hagyjuk temperálódni)
  10. 10 lépés
    Sütés előtt lekenjük tojással és 15 percet pihentetjük, majd pár helyen megszurkáljuk a tésztát, hogy a gőz távozni tudjon és a tészta ne repedjen meg.
  11. 11 lépés
    200C fok légkeverésen 30-40 percet sütjük. Sütés után 5-10 percet pihentetjük.
  12. 12 lépés

    Köret

    A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben blansírozzuk.
  13. 13 lépés
    Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot egy kevés tökmagolajon.
  14. 14 lépés
    A bacont serpenyőjében ropogósra sütjük majd lecsöpögtetjük. A bacon zsíron megpirítjuk a brokkolit, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a sült baconszalonnát is.
  15. 15 lépés
    A bébi spenótot és rukkolát összeforgatjuk a pirított tökmaggal és kevés tökmagolajjal, 1-1 csipet sóval és borssal.
  16. 16 lépés

    Tálalás

    A Wellingtonból vágott szelet mellé csorgatjuk a mártást, mellé tálaljuk a szalonnás brokkolit és a tökmagos salátát.