Vegán mac n cheese


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

250 gramm
Aranykosár makaróni tészta
0.5 fej
Vöröshagyma
3 gerezd
Fokhagyma
50 ml
MYBio olívaolaj
3 darab
PENNY zöldségleves kocka
1 marék
PENNY sótlan kesudió
1 teáskanál
PENNY chili paprika
ízlés szerint
3 tasak
PENNY instant élesztő

Előkészítés

1
Helyezd a makaróni tésztát forrásban lévő vízbe, és főzd 9-11 percig (vagy amíg a tészta csomagolása javasolja)
2
Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, és süsd közepes lángon. Ha már üvegesre sült, add hozzá a fokhagymát is, majd további 2 percig tartsd a tűzön.
3
Öntsd a fokhagymás hagymát egy turmixgépbe, majd tedd bele az áztatott és leszűrt kesudiót, a chili port, köményt, élesztőt és egy csipet sót. Öntsd bele az ásványvizet (zöldség alaplevet) is, majd turmixold össze addig, amíg egyenletes állagú nem lesz.
4
Szűrd le a makarónit, majd öntsd vissza a főzőedénybe. Ezt követően öntsd hozzá a "sajtos" szószt, és keverd össze alaposan.
5
Tálald egyből, és egy kis ropogós élvezet érdekében, szórd meg a pirított zsemlemorzsával. Jó étvágyat!

Hasonló receptek