Tökmagos tiramisu


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Ünnepi fogások
  • Desszertek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Piskóta réteg
  • 1 csomag
    PENNY babapiskóta
  • 4 dl
    Tökmagolaj

Tökmagkrém
  • 280 gramm
    PENNY pirított tökmag
  • 20 gramm
    Tökmagolaj
  • 1 csipet

Tökmagos mascarpone krém
  • 750 gramm
    San Fabio mascarpone (szobameleg)
  • 160 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 47 gramm
    Kékforrás ásványvíz
  • 80 gramm
    Tojásfehérje
  • 3 gramm
  • 150 gramm
    Tökmag krém

Tökmag crumble
  • 100 gramm
    PENNY darált tökmag
  • 100 gramm
    Sissy teavaj
  • 100 gramm
    Porcukor
  • 100 gramm
    PENNY finomliszt

Kamillás porcukor
  • 100 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 20 gramm
    Szárított kamillavirág

Tálaláshoz
  • 1 üveg
    Gyümölcsöskert szamóca extradzsem
  • 150 gramm
    Tökmag krém

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Piskóta réteg

    A babapiskótákat egyenletesen meglocsoljuk a tökmagolajjal.
  2. 2 lépés

    Tökmagkrém

    A tökmagot a tökmagolajjal és egy csipet sóval botmixerrel vagy (turmixgépben) krémesre daráljuk. (Ha ehhez egy kis mézet adunk, kész az édes tökmagkrém)
  3. 3 lépés

    Tökmagos mascarpone krém

    Az olasz merringue-hez a tojást félig felverjük robotgépben.
  4. 4 lépés

    A vízből, sóból és a cukorból szirupot forralunk, ezt szakaszosan hozzáöntjük a tojásfehérjéhez, miközben a robotgép magas fordulatszámon dolgozik.


  5. 5 lépés
    25 percig verjük a tojáshabot, míg szép fényes és fodrozódó nem lesz. 
  6. 6 lépés
    Alacsony fordulaton hozzákeverjük a mascarponét és a tökmag pasztát.
  7. 7 lépés

    Tökmag crumble

    A hozzávalókat morzsolva összegyúrjuk, hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük és 155C fokon 8 percet sütjük.
  8. 8 lépés

    Kamillás porcukor

    Kávédarálóban kamillás porcukorrá daráljuk a kristálycukrot és a szárított kamillavirágot.
  9. 9 lépés

    Tálaláshoz

    A pohárba aljába tökmagmorzsát teszünk, rá lekvárt kanalazunk, majd jöhet a mascarpone krém és a tökmagolajba áztatott babapiskóta. 
  10. 10 lépés
    Ezután ismét egy kis mascarpone és piskóta, végül mascarpone krémmel fejezzük be, a tetejét pedig megszórjuk a tökmagmorzsával, tökmaggal és kamillás porcukorral.

Hasonló receptek