1. home
  2. Receptek
  3. Tojásos nokedli fejessalátával

Tojásos nokedli fejessalátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

50 dkg
PENNY finomliszt
7 darab
PENNY tojás
4 dl
Kékforrás természetes mentes ásványvíz
7 dkg
Sissy teavaj

Saláta
1 darab
Fejessaláta
3 kávéskanál
PENNY kristálycukor
3 kávéskanál
PENNY ételecet
ízlés szerint

Előkészítés

1
A lisztbe beleütjük a 2 db tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)
2
Egy 5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és olvasztott zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes serpenyőbe.
3
A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert 8 db tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)
4
Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk.

Hasonló receptek