Tejszínes spenótfőzelék sült fokhagymával


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 tasak
PENNY mirelit spenót
2 dl
Sissy főzőtejszín
1 dl
Sissy tej
1 evőkanál
Sissy teavaj
2 fej
Fokhagyma
1 evőkanál
PENNY Kristálycukor
1 csapott mokkáskanál
Fokhagymapor
ízlés szerint
Só, bors
1 evőkanál
PENNY finomliszt

Előkészítés

1
A sült fokhagymákkal csak annyi a dolgod, hogy a fejeket elfelezed, egyenként megkened olívaolajjal, megszórod sóval és borssal, majd lefedve vagy alufóliába csomagolva legalább 40 percen át sütöd a 190 fokos sütőben.
2
A főzelékhez a vajon futtasd át a felaprított fokhagymagerezdeket, majd a kiolvadt spenótot is dobd a keverékre.
3
Adj neki öt percet kis lángon, fedő alatt, és ha szükséges, önts alá egy fél pohár vizet.
4
Ha ezzel megvagy, öntsd rá a tejszínt, majd keverd el a tejet a cukorral, fokhagymaporral és a liszttel, és add azt is a spenóthoz. Keverd addig, amíg egy sűrű, krémes finomságot kapsz, és amikor már nem forró, sózd meg ízlés szerint.
5
A puhára sült fokhagymagerezdekkel és pirítóssal tálald, de akár egy adag füstölt paprikában megforgatott csicseriborsó vagy vajban átpirított sült gesztenye is nagyon jól áll neki.

Hasonló receptek