Szalonnás-hagymás tojásos nokedli fejessalátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
69 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek
  • Pénztárcabarát fogások
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Nokedli
25 dkg
PENNY finomliszt
4 db
Tojás
5 dkg
Dárdás füstölt szalonna
1 fej
Vöröshagyma
2 teáskanál
1 evőkanál
Kedvenc Hentese sertészsír
2 dl
Kékforrás mentes ásványvíz

Saláta
1 fej
Fejessaláta
3 evőkanál
PENNY kristálycukor
2 evőkanál
PENNY 10%-os étkezési ecet
1 kávéskanál
2.5 dl
Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

1
A salátához elkészítjük az öntetet. 3 dl-es bögrébe tesszük a sót, cukrot, ecetet, és felöntjük vízzel. Időnként megkeverjük, hogy a kristálycukor elolvadjon.
2
A megtisztított salátára öntjük.
3
A lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb. két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük.
4
A szalonnát apró kockákra vágva a zsíron kiolvasztjuk, és a szintén kis kockákra vágott hagymával megpirítjuk.
5
A megfőtt nokedlit leszűrjük, leöblítjük, és a hagymás szalonnához keverjük. Újra felforrósítjuk.
6
A tojásokat sóval felverjük, és a nokedlire öntjük. Összesütjük annyira, hogy a tojás megszilárduljon.

Hasonló receptek