Szalonnás-hagymás tojásos nokedli fejessalátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
69 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Nokedli
  • 25 dkg
    PENNY finomliszt
  • 4 db
    Tojás
  • 5 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál
    Kedvenc Hentese sertészsír
  • 2 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz

Saláta
  • 1 fej
    Fejessaláta
  • 3 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 2 evőkanál
    PENNY 10%-os étkezési ecet
  • 1 kávéskanál
  • 2.5 dl
    Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A salátához elkészítjük az öntetet. 3 dl-es bögrébe tesszük a sót, cukrot, ecetet, és felöntjük vízzel. Időnként megkeverjük, hogy a kristálycukor elolvadjon.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A megtisztított salátára öntjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A lisztből egy tojással és egy teáskanál sóval, kb. két deci víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, és lobogó sós vízbe szaggatva megfőzzük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát apró kockákra vágva a zsíron kiolvasztjuk, és a szintén kis kockákra vágott hagymával megpirítjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A megfőtt nokedlit leszűrjük, leöblítjük, és a hagymás szalonnához keverjük. Újra felforrósítjuk.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojásokat sóval felverjük, és a nokedlire öntjük. Összesütjük annyira, hogy a tojás megszilárduljon.