Sütőtökös-juhtúrós-szalonnás tökmagolajos langalló


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
100 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Tökmagolajos langalló tészta
  • 500 gramm
    PENNY finomliszt
  • 75 gramm
    Wellgood tökmag
  • 1 dl
    Víz
  • 0.5 dl
    PENNY tökmagolaj
  • 25 gramm
    Friss élesztő
  • 15 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 8 gramm

Sült tök
  • 1 darab
    Kanadai sütőtök
  • 2 evőkanál
    PENNY akácméz
  • 2 csipet
    PENNY őrölt fahéj
  • 2 szál
    Friss rozmaring
  • 2 szál
    Friss zsálya
  • 4 szál
    Friss kakukkfű
  • 2 csipet
    PENNY őrölt feketebors
  • 4 csipet

Feltétek
  • 4 csomag
    Milkéria Bryndza
  • 1 darab
    Fűszeres sült tök
  • 1 doboz
    San Fabio mascarpone
  • 2 fej
    Lilahagyma
  • 100 gramm
    Wellgood tökmag
  • 1 csomag
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 csomag
    Karát kockázott bacon
  • 1 csomag
    PENNY TO GO Rukkola
  • 2 evőkanál
    PENNY tökmagolaj
  • 3 csipet

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Tökmagolajos langalló tészta

    Minden összetevőt a konyhai robotgép üstjébe mérünk és 1-és fokozaton 10 percig dagasztjuk.
  2. 2 lépés
    Konyharuhával letakarva 1 órán át kelesztjük.
  3. 3 lépés
    A megkelt tésztát lisztes asztalon formázzuk, majd olajjal megkent zsírpapíron kinyújtjuk.
  4. 4 lépés
    Villával megszurkáljuk és 180C fok légkeverésen 10 percig elősütjük.
  5. 5 lépés
    Kivesszük és rátesszük a feltéteket, majd további 20 perc alatt készre sütjük.
  6. 6 lépés

    Fűszeres sült tök

    A sütőtököt félbe vágjuk a magházat kikaparjuk.
  7. 7 lépés
    Zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük és megcsorgatjuk a mézzel, valamint megszórjuk a fűszerekkel.
  8. 8 lépés
    200 C fokos sütőben, légkeverésen 30 percig sütjük.
  9. 9 lépés
    Mikor kihűlt, a sült tököt csak kikanalazzuk a héjából.
  10. 10 lépés

    Feltétek

    A kockázott bacont alaposan megpirítjuk, szűrőn lecsepegtetjük és felfogjuk a zsírját.
  11. 11 lépés
    A mascarponét kikeverjük azonos mennyiségű sült tökkel és a felfogott szalonnazsírral.
  12. 12 lépés
    A lilahagymát félfőre, az aszalt paradicsomot csíkokra vágjuk.
  13. 13 lépés
    Megkenjük a mascarpone-s szalonnás tök krémmel az elősütött langallót.
  14. 14 lépés
    Megszórjuk a maradék sütőtökkel, pirított szalonnával, felvágott hagymával és aszalt paradicsommal.
  15. 15 lépés
    180C fokon 20 perc alatt pirultra sütjük.
  16. 16 lépés
    A langalló tetejére morzsoljuk a bryndzát is.
  17. 17 lépés
    A rukkolát átforgatjuk tökmagolajjal és egy nagy csipettel teszünk a langalló szeletek tetejére.