Sült pásztortarhonya
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
500 gramm
Sárga burgonya
500 gramm
Zöldség alaplé
250 gramm
Aranykosár tarhonya
150 gramm
Dárdás lángolt kolbász
100 gramm
Sissy trappista sajt
75 gramm
Dárdás füstölt szalonna
50 gramm
Aszalt paradicsom
15 gramm
PENNY fűszerpaprika
3 gramm
PENNY fekete bors
3 gerezd
Fokhagyma
2 fej
Vöröshagyma
2 darab
Paradicsom
1 darab
Kápia paprika
1 evőkanál
MYBio extra szűz olivaolaj
20 gramm
Só
Előkészítés
1
A paprika és paradicsom héját szakács fáklyával vagy gázrózsa felett megégetjük, majd megpucoljuk (ez a lépés elhagyható) , majd kicsumázzuk.
2
A paradicsomot és paprikát apró kockára, a hagymát finomra, a burgonyát pedig 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk. (Ez fontos hogy egyszerre készüljön el a tarhonyával!)
3
A füstölt szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
4
Felhevített lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk a szalonnát, kolbászt és a hagymákat. Hozzá adjuk a tarhonyát és burgonyát, amit szintén kissé lepirítunk.
Megszórjuk a fűszerpaprikával és miközben elkeverjük bele öntjük az összevágott paprikát és paradicsomot.
5
Felengedjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval és fűszerezzük fekete borssal.
6
Forrástól számítva 25 percet gyöngyözve főzzük, közepes lángon. Néha megkeverjük.
7
Ha letelt a főzési idő húzzuk félre, amíg a sütő 225C fokra nem melegszik hagyjuk fedő alatt pihenni.
A kész pásztortarhonyát vasedénybe vagy üveg tálba tesszük, a tetejére reszeljünk trappista sajtot (lehet füstölt is), majd 8-10 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.