Sült pásztortarhonya


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Sárga burgonya
  • 500 gramm
    Zöldség alaplé
  • 250 gramm
    Aranykosár tarhonya
  • 150 gramm
    Dárdás lángolt kolbász
  • 100 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 75 gramm
    Dárdás füstölt szalonna
  • 50 gramm
    Aszalt paradicsom
  • 15 gramm
    PENNY fűszerpaprika
  • 3 gramm
    PENNY fekete bors
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 2 fej
    Vöröshagyma
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 1 darab
    Kápia paprika
  • 1 evőkanál
    MYBio extra szűz olivaolaj
  • 20 gramm

Előkészítés

  1. 1 lépés
    A paprika és paradicsom héját szakács fáklyával vagy gázrózsa felett megégetjük, majd megpucoljuk (ez a lépés elhagyható) , majd kicsumázzuk.
  2. 2 lépés
    A paradicsomot és paprikát apró kockára, a hagymát finomra, a burgonyát pedig 1x1 cm-es kis kockákra vágjuk. (Ez fontos hogy egyszerre készüljön el a tarhonyával!)
  3. 3 lépés
    A füstölt szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  4. 4 lépés

    Felhevített lábasban kevés olíva olajon megpirítjuk a szalonnát, kolbászt és a hagymákat. Hozzá adjuk a tarhonyát és burgonyát, amit szintén kissé lepirítunk.

    Megszórjuk a fűszerpaprikával és miközben elkeverjük bele öntjük az összevágott paprikát és paradicsomot.

  5. 5 lépés
    Felengedjük zöldség alaplével. Ízesítjük sóval és fűszerezzük fekete borssal.
  6. 6 lépés
    Forrástól számítva 25 percet gyöngyözve főzzük, közepes lángon. Néha megkeverjük.
  7. 7 lépés

    Ha letelt a főzési idő húzzuk félre, amíg a sütő 225C fokra nem melegszik hagyjuk fedő alatt pihenni.

     A kész pásztortarhonyát vasedénybe vagy üveg tálba tesszük, a tetejére reszeljünk trappista sajtot (lehet füstölt is), majd 8-10 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.