Sült csicseriborsós gyros
Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Főétel
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 darab
Csicseriborsó konzerv
1 darab
Paradicsom
4 darab
Friss salátalevél
1 fej
Lilahagyma
4 darab
Pita
Tzatziki
1 darab
Kígyóuborka
2 gerezd
Fokhagyma
0.5 darab
Citrom leve
200 gramm
Sissy görög joghurt
Fűszersó
2 teáskanál
Só
1 csapott teáskanál
Bors
1 csapott teáskanál
Pirospaprika
1 csapott teáskanál
Fokhagymapor
1 csapott teáskanál
Oregánó
0.5 teáskanál
Római kömény
1 késhegynyi
Őrölt fahéj
1 késhegynyi
Őrölt szerecsendió
Előkészítés
1
Először a csicseriborsót leszűrjük, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel.
2
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
3
Amíg készül a csicseriborsó, megcsináljuk a tzatzikit. Lereszeljük az uborkát, megsózzuk, majd 10 percig pihentetjük, hogy levet eresszen.
4
Kinyomkodjuk az uborkából a sok fölösleges vizet, hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük a joghurttal, majd borssal és citromlével ízesítjük.
5
A pitákat megpirítjuk, először belerakjuk a zöldségeket, a salátát, a hagymát és a paradicsomot, majd jöhet a tzatziki, a csicseriborsó, és a tetejére még egy kis tzatziki.