Spenótos-tejszínes gnocchi besütve


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 3 fej
    Fokhagyma
  • 120 gramm
    Zöldségeskert bébispenót
  • 250 ml
    Sissy főzőtejszín
  • 100 ml
    Sissy tej
  • 1 evőkanál
    PENNY finomliszt
  • 400 gramm
    San Fabio félkész gnocchi
  • 120 gramm
    Milkéria reszelt trappista sajt
  • 1 teáskanál
    Chilipor
  • ízlés szerint
    Só, bors

Előkészítés

  1. 1 lépés
    Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat és lepirítjuk benne a finomra aprított vöröshagymát, 2-3 perc alatt megkaramellizáljuk, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát és további 1-2 percig pirítjuk.
  2. 2 lépés
    Hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a chiliport, majd összerottyantjuk. Mikor összeestek a levelek, felöntjük a tejszínnel.
  3. 3 lépés
    Egy kis tálban, habverővel csomómentesre keverjük a tejet a liszttel, és hozzáadjuk a tejszínes-spenótos alaphoz. Egy tepsibe borítjuk a bolti gnocchikat, ráöntjük a tejszínes szószt, alaposan összeforgatjuk a gnocchival, és reszelünk rá sajtot.
  4. 4 lépés
    180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.