Sörös tarja steak grill zöldség nyárssal és citrusos salátával


Előkészítés
30 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Sörös pácolt tarja
  • 8 szelet
    Kedvenc Hentese tarja
  • 0.5 doboz
    Adelskronen barna sör
  • 4 evőkanál
    San Fabio olivaolaj
  • 2 evőkanál
    PENNY akácméz
  • 2 evőkanál
    PENNY nádcukor
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál
    Czifra mustár
  • 1 evőkanál
    PENNY almaecet
  • 1 evőkanál
    MEI TAI ASIA szójaszósz
  • 1 teáskanál
    PENNY fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál
    PENNY őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál
    PENNY oregánó
  • 1 kávéskanál
    PENNY fokhagymapor
  • 100 gramm
    Sissy teavaj (hidegen, mártáshoz)
  • 2 darab
    PY'S GRILL & CHILL grillsajt (vegetáriánus verzió)

Grillezett zöldségnyárs
  • 1 darab
    Padlizsán
  • 1 darab
    Cukkini
  • 1 darab
    Vöröshagyma
  • 1 darab
    Kaliforniai paprika
  • 5 szem
    Paradicsom
  • 1 doboz
    Laskagomba
  • 1 doboz
    Barna csiperkegomba
  • 1 dl
    San Fabio olivaolaj
  • 1 csomag
    Grillzöldség fűszerkeverék

Citrusos rukkola saláta
  • 1 csomag
    Rukkola
  • 1 csomag
    Madársaláta
  • 2 darab
    My Bio citrom
  • 1 evőkanál
    San Fabio olivaolaj

Előkészítés

  1. 1 lépés

    Sörös pácolt tarja

    A tarja szeleteket bevágjuk.
  2. 2 lépés
    A páchoz keverőtálba kikeverünk minden összetevőt.
  3. 3 lépés
    A pácba tesszük a húsokat, alaposan bedörzsöljük és ha tehetjük pihentessük hűtőben 12 vagy 24 órát. 
  4. 4 lépés
    A húsokat kivesszük a pácból és sütés előtt 1 órát hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  5. 5 lépés
    Forró grillrácson oldalanként 2-3 percig sütjük.
  6. 6 lépés
    A grillre helyezzük a vasserpenyőt, amiben a mártást készítjük. Visszaforraljuk a sörös pácot, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a hideg felkockázott vajat.
  7. 7 lépés

    Grillezett zöldségnyárs

    Friss zöldfűszerekből (rozmaring, kakukkfű, oregáno) kis csokrot kötünk, ezt ecsetként használjuk a zöldség nyársak fűszerolajjal való megkenéséhez. 
  8. 8 lépés
    A zöldségeket azonos nagyságú darabokra vágjuk és grillpálcára szúrjuk.
  9. 9 lépés
    Forró grillen körbepirítjuk, oldalanként többször megkenjük a fűszerolajjal.
  10. 10 lépés

    Citrusos rukkola saláta

    Keverőtálba öntjük a rukkolát és madársalátát.
  11. 11 lépés
    Meglocsoljuk olíva olajjal, ráreszeljük a citrom héját és kifacsarjuk a levét. Alaposan összekeverjük.