A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük.
2
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A tejszínt felforraljuk a zúzott fokhagymával és néhány percig főzzük. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd beleforgatjuk a leszűrt tésztát és ízlés szerint megsózzuk.
3
A tejszínes tésztát egy kivajazott tűzálló tálban elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megpirul, de belül krémes marad az étel.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
ízlés szerint
só
40 dkg
Aranykosár makaróni tészta
10 dkg
Sissy trappista sajt
1 gerezd
fokhagyma
3 dl
Milkeria főzőtejszín
5 dkg
Sissy teavaj
Előkészítés
1
A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük.
2
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A tejszínt felforraljuk a zúzott fokhagymával és néhány percig főzzük. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd beleforgatjuk a leszűrt tésztát és ízlés szerint megsózzuk.
3
A tejszínes tésztát egy kivajazott tűzálló tálban elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt kissé megpirul, de belül krémes marad az étel.