Sajtos szalámis bundáskenyér jeges teával
Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség
Kategória
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
10 szelet
Toast kenyér
300 gramm
Sissy trappista sajt
200 gramm
Karát csemege szalámi
8 darab
Tojás
1 csipet
Só
sütéshez
PENNY étolaj
Tea
2 liter
Kékforrás mentes ásványvíz
2 evőkanál
PENNY kristálycukor
2 darab
Citrom
4 darab
Feketetea filter
Tálalás
1 darab
Kígyóuborka
2 darab
TV paprika
3 darab
Paradicsom
Előkészítés
1
A teáhzoz a vizet a cukorral elkeverjük, és felforraljuk. Belelógatjuk a teafiltereket, és forralva jól kiáztatjuk, majd kivesszük őket. 1 db citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük benne, majd félretesszük hűlni.
2
Sajtot reszelünk, majd a kenyeret megpakoljuk a reszelt sajttal, rátesszük a szeletelt szalámikat és a kenyér másik felével befedjük.
3
A tojásokat egy tálba ütjük, megsózzuk és enyhén felverjük, majd beleáztatjuk a szendvicseket.
4
Olajban 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél fordítunk egyet rajta, hogy a másik fele is szép barnára tudjon sülni.
5
A teához felszeletelünk egy citromot és a jégkockákkal együtt beletesszük a teába.
6
Felvágjuk a friss zöldségeket, amivel tálalhatjuk is a bundáskenyereket.