Cukkinis, spenótos frittata


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 db
cukkini
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj
2 marék
PENNY TO GO spenót
4 db
PENNY tojás
2 dl
Sissy főzőtejszín
1 ek
PENNY búzafinomliszt
ízlés szerint
só, bors
10 dkg
Sissy trappista sajt

Előkészítés

1
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vöröshagymát vágd apróra, a cukkinit hámozd meg és vékonyan karikázd fel, a spenót leveleit pedig tépkedd kis darabokra.
2
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd dobd bele a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.
3
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd szép pirosra 12-15 perc alatt.
4
Ha kész, csúsztasd a serpenyőből egy tálra vagy tányérra, és szeleteld fel.

Hasonló receptek