Rántott padlizsángolyók


Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 60 dkg
    padlizsán
  • 7 g
    PENNY aprított petrezselyem levél
  • 8 ek
    PENNY panírmorzsa
  • 1 csipet
    PENNY szerecsendió
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 5 g
    PENNY szárított fokhagyma granulátum
  • 4 dl
    PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A padlizsánt megmossuk, és szárazra töröljük. A szárát eltávolítjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzákeverjük az aprított petrezselymet, a tojásokat, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a szerecsendiót, belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A masszát alaposan összedolgozzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Kis pogácsákat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük. A megsült padlizsánkrokettet salátalevelekkel és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.