A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Kedves Vásárlóink!
A 2025.03.22. 21:00-23:00, valamint 03.24-én 5:30-6:30, illetve 03.29. 21:00-23:00 közötti időszakban a PENNY Kártya bejelentkezés, illetve regisztráció, a kapcsolatfelvételi űrlap, a hírlevél-feliratkozás/leiratkozás és az üzletkereső menüpont karbantartás végett nem elérhető. Szíves megértésetek és türelmetek köszönjük.
Sós vízben forrástól számítva 5-7 percet főzzük, leszűrjük, majd hideg vízben kihűtjük és leszárítjuk.
3
Bepanírozzuk és forró 170C fokos olajban aranybarna ropogósra sütjük a rózsákat.
4
Mártogatós
A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és olívaolajjal.
5
Gremolata szósz
Készítünk egy gremolatát, azaz fűszerkeveréket, amihez aprítógépbe rakjuk a petrezselymet, hozzá adjuk a fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és pesztó állagúra daráljuk. A gremolata nemcsak saláták ízesítésére kiváló, hanem húsokhoz és zöldség köretekhez is tökéeltes frissítő elem.
6
Saláta
Nagy keverőtálban összekeverjük a salátákat a gremolatával.
7
Tálalás
A rántott karfiolra reszelünk kevés grana padano sajtot és durva Himalája sóval sózzuk.
8
Az egész ételt frissítjük reszelt citroméjjal.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
Rántott karfiol
1 fej
Friss karfiol
3 darab
Tojás
150 gramm
PENNY finomliszt
200 gramm
PENNY panírmorzsa
1 liter
PENNY étolaj
Mártogatós
175 gramm
Sissy natúr joghurt
1 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
1 csipet
PENNY fokhagymapor
1 csipet
PENNY szárított gyömbér
1 csipet
PENNY szárított bazsalikom
1 csipet
PENNY szárított oregánó
1 csipet
PENNY szárított petrezselyem
ízlés szerint
Só, bors
Saláta
1 csomag
PENNY TO GO madársaláta
1 csomag
PENNY TO GO bébispenót
Gremolata szósz
1 csomag
PENNY TO GO friss petrezselyemzöld
1 darab
MyBIO citrom héja és leve
1 gerezd
Fokhagyma
1 kávéskanál
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors
Tálalás
10 dkg
San Fabio grana padano sajt
1 teáskanál
Himalájai só
0.5 darab
MyBIO citrom reszelt héja
Előkészítés
1
Rántott karfiol
A karfiolt rózsákra szedjük.
2
Sós vízben forrástól számítva 5-7 percet főzzük, leszűrjük, majd hideg vízben kihűtjük és leszárítjuk.
3
Bepanírozzuk és forró 170C fokos olajban aranybarna ropogósra sütjük a rózsákat.
4
Mártogatós
A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és olívaolajjal.
5
Gremolata szósz
Készítünk egy gremolatát, azaz fűszerkeveréket, amihez aprítógépbe rakjuk a petrezselymet, hozzá adjuk a fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és pesztó állagúra daráljuk. A gremolata nemcsak saláták ízesítésére kiváló, hanem húsokhoz és zöldség köretekhez is tökéeltes frissítő elem.
6
Saláta
Nagy keverőtálban összekeverjük a salátákat a gremolatával.
7
Tálalás
A rántott karfiolra reszelünk kevés grana padano sajtot és durva Himalája sóval sózzuk.