Rántott karfiol citrusos joghurtos mártogatóssal és salátával


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek
  • Vendégvárók, snackek
  • Előétel
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Rántott karfiol
1 fej
Friss karfiol
3 darab
Tojás
150 gramm
PENNY finomliszt
200 gramm
PENNY panírmorzsa
1 liter
PENNY étolaj

Mártogatós
175 gramm
Sissy natúr joghurt
1 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
1 csipet
PENNY fokhagymapor
1 csipet
PENNY szárított gyömbér
1 csipet
PENNY szárított bazsalikom
1 csipet
PENNY szárított oregánó
1 csipet
PENNY szárított petrezselyem
ízlés szerint
Só, bors

Saláta
1 csomag
PENNY TO GO madársaláta
1 csomag
PENNY TO GO bébispenót

Gremolata szósz
1 csomag
PENNY TO GO friss petrezselyemzöld
1 darab
MyBIO citrom héja és leve
1 gerezd
Fokhagyma
1 kávéskanál
San Fabio olívaolaj
ízlés szerint
Só, bors

Tálalás
10 dkg
San Fabio grana padano sajt
1 teáskanál
Himalájai só
0.5 darab
MyBIO citrom reszelt héja

Előkészítés

1

Rántott karfiol

A karfiolt rózsákra szedjük.
2
Sós vízben forrástól számítva 5-7 percet főzzük, leszűrjük, majd hideg vízben kihűtjük és leszárítjuk.
3
Bepanírozzuk és forró 170C fokos olajban aranybarna ropogósra sütjük a rózsákat.
4

Mártogatós

A joghurtot kikeverjük a fűszerekkel és olívaolajjal.
5

Gremolata szósz

Készítünk egy gremolatát, azaz fűszerkeveréket, amihez aprítógépbe rakjuk a petrezselymet, hozzá adjuk a fokhagymagerezdet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és pesztó állagúra daráljuk. A gremolata nemcsak saláták ízesítésére kiváló, hanem húsokhoz és zöldség köretekhez is tökéeltes frissítő elem.
6

Saláta

Nagy keverőtálban összekeverjük a salátákat a gremolatával.
7

Tálalás

A rántott karfiolra reszelünk kevés grana padano sajtot és durva Himalája sóval sózzuk.
8
Az egész ételt frissítjük reszelt citroméjjal.

Hasonló receptek